Türk Kültürünün Canlı Tanıkları Belgesel Projesi Yeni Serileri ile Devam Ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılı,  Kurumumuzun ise 40. yılı olan 2023 yılında, akademik yayınlardan, bilimsel etkinliklere, uluslararası çeviri projeleri ile dünya çapında çok önemli bilimsel boşlukları dolduran Kurumumuz “Türk Kültürünün Canlı Tanıkları Belgesel Film” projesiyle de Türk kültürüne değerli katkıları olan bilim insanlarımızın hayatlarından kesitleri izleyicisiyle kavuşturmaya devam ediyor.  

Başkanlığımızın 2007 yılından bugüne devam ettirdiği “Türk Kültürünün Canlı Tanıkları”  belgesel film serisi; Türk kültürüne üstün hizmetlerde bulunmuş, alanının seçkin dört bilim insanıyla daha izleyici karşısında.

Kültürümüzle ilintili konularda çalışan, eserleriyle gelecek kuşaklara yol ve kaynak gösteren, üstlendikleri misyon ile ülkemiz sınırlarını aşıp, dünya çapında ilgi gören bilim insanlarının hayatlarından kesitlerin izleyicinin istifadesine sunulduğu “Türk Kültürünün Canlı Tanıkları Belgesel Film Serisi” projemize 2023 yılında; Prof. Dr. Ahmet Yaşar OCAK, Prof. Dr. Ali UÇAN, Prof. Dr. İoanna KUÇURADİ ve Prof. Dr. Önder KÜÇÜKERMAN gibi Türk kültür ve sanat hayatında iz bırakmış nadide bilim insanlarımızı dâhil etmenin mutluluğu içindeyiz.

Prof. Dr. Ahmet Yaşar OCAK Belgeselini izlemek için tıklayınız.

Prof. Dr. Ali UÇAN Belgeselini izlemek için tıklayınız.

Prof. Dr. İoanna KUÇURADİ Belgeselini izlemek için tıklayınız.

Prof. Dr. Önder KÜÇÜKERMAN Belgeselini izlemek için tıklayınız.