Bilim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, 2024 yılının ilk Bilim Kurulu toplantısını 20 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdi.

Bilim Kurulu toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki ERASLAN’ın açış konuşmaları ile başladı. Bilim Kurulunda yer alan seçkin bilim insanlarını çalışmalarından ve Kurumuza yaptıkları katkılarından dolayı kutlayan Dr. ERASLAN Kurumlarımızın yüz akı olan çalışmalarından dolayı Bilim Kurulu Üyelerine teşekkür etmiştir. Açış konuşmasının ardından Bilim Kuruluna yeni katılan Prof. Dr. Haşim ŞAHİN, Doç. Dr. Eylem AKSOY ALP ve. Dr. Öğr. Üyesi Abdullah BALLI’ya Asli Üyelik Beratları takdim edilmiştir. Kurum Tanıtım Filminin izlenmesinden sonra Dr. ERASLAN 2023 yılını özetleyen ve 2024 yılı ilk yarısında yapılan faaliyetleri de kapsayan Kurumun faaliyetlerinin tanıtımının yapıldığı bir sunum gerçekleştirmiş; yıllık çalışma programımızın Bilim Kurulu Üyelerimizin önerileri ve Stratejik Plan çerçevesinde oluşturulduğunu belirtmiştir.

Sunumda 2023-24 yılında Kurum içi ve iş birliği yollarıyla yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz bilimsel faaliyetler ve tamamlanan ve devam eden projelerimiz (Çocuklar İçin Türk Masallarından Seçmeler-1, 2, 3), Türk Masal Külliyatı-I (Türkiye Sahası), Türk Devlet ve Düşünce Hayatına Yön Veren Şahsiyetlerin Kısa Yaşam Öyküleri Serisi ve Çevirisi Projesi) hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Türk kültür ve medeniyetine hizmet eden en yetkin kurumlardan biri olma esas amacımız ve hedefimiz doğrultusunda yapılan faaliyetlerimizden bahisle; 2023 yılında çeviri projesi kapsamında baskı süreci tamamlanan Fatih Sultan Mehmed ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitapları kısa tanıtım filmleriyle tanıtılmış; alanında temayüz etmiş bilim adamlarınca profesyonel çevirmenlerle çalışıldığı bu eserlerin Japonca ve İspanyolca’ya da çevrildiği vurgulanmıştır. Masal projeleri kapsamında hazırlanan “Masal Masal Türkiye” adlı mobil telefon uygulaması; Türk Tıp Tarihi, Usturlap ve Türk Giyim Kimliği çalışmaları projeleri; Masal Anlatıcılığı Kursu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına alınan “Cumhuriyet Dönemi Türk Sanatı Projesi” ise üzerinde durulan hususlar olmuştur. Başkanımız kapsamlı sunumun ardından tüm üyelerimize ve Kurum çalışanlarına yaptıkları kıymetli ve özverili çalışmalar için teşekkür etmiştir.

Günün ikinci yarısında Bilim ve Uygulama Kol toplantıları gerçekleştirilmiş; kol toplantılarında alınan tavsiye kararları Kurumumuzun faaliyet takvimi doğrultusunda değerlendirmeye alınmıştır. Toplantı aile fotoğrafı ile sona ermiştir.