Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyesi D. Mehmet Doğan Vefat Etti.

Kurumumuz Şeref  Üyelerinden Türk Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan 11 Ağustos 2024 tarihinde Ankara’da vefat etmiştir. Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı olarak; Türk dili, edebiyatı ve yayın dünyasına verdiği önemli hizmetleriyle tanınan değerli yazar D. Mehmet Doğan’ın vefatı sebebiyle edebiyat ve yayın camiamıza başsağlığı dileriz.

 

Mehmet Doğan 1947 yılında Ankara’da doğdu. 1972’de Ankara Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksekokulundan mezun oldu. Sırasıyla TTK’da, Dergâh Yayınlarında ve TRT’de çalıştı. Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı oldu. Birlik Yayınlarını kurdu. Yayın Yönetmeni olarak Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi ve Türk Aile Ansiklopedisi’ni basıma hazırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığında sözleşmeli film yapımcısı ve senaryo yazarı olarak çalıştı. Film Denetleme Kurulu üyeliği yaptı. “Kimlik” adıyla günlük gazete yazıları ve edebiyat dergilerinde haftalık yazılar kaleme aldı. Bir süre RTÜK üyesi olarak görev yapan D. Mehmet Doğan’ın başlıca eserleri; Batılılaşma İhaneti, Bir Lügat Bulamadım, Tarih ve Toplum.

 

Merhum D. Mehmet Doğan’ın cenaze namazı 12 Ağustos 2024 tarihinde Pazartesi günü ikindi namazından sonra Hacı Bayramı Veli Camii’nde kılınacaktır. Ülkemizin başı sağ olsun.