Dünya Mantık Günü Kutlaması başarıyla tamamlandı

Başkanlığımız ve İstanbul Topkapı Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Dünya Mantık Günü Kutlaması” etkinliği başarıyla tamamlandı.

12 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 13.00’te İstanbul Topkapı Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesine rağmen, farklı ortaöğretim kurumundan öğrenciler zor şartlara rağmen etkinliğe katılım sağlayarak Dünya Mantık Günü’nü coşkuyla kutladı. Öğrencilerin gösterdiği bu yüksek ilgi, mantık disiplinine yönelik merak ve bilincin gençler arasında giderek güçlendiğinin önemli bir göstergesi oldu.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının tanıtım filmi izlendi. Tanıtım filminin ardından, alanında yetkin konuşmacıların gerçekleştirdiği sunumlarla mantığın felsefe, bilim, düşünce tarihi ve günlük yaşamla ilişkisi üzerine değerli değerlendirmeler paylaşıldı.

Öğrenciler, etkinlik boyunca mantıkla ilgili sorular yönelterek, tartışmalara aktif biçimde katılarak ve sunumları ilgiyle takip ederek verimli bir gün geçirdiler. Program, katılımcıların görüş ve değerlendirmelerinin alınmasıyla sona erdi.

Dünya Mantık Günü Kutlaması, gençlerde eleştirel düşünme, doğru akıl yürütme ve bilimsel yaklaşım bilincinin genç kuşaklar arasında gelişmesine katkıda bulunarak amacına ulaşmış bir etkinlik olarak tamamlandı.