Yaprak SAYAR

Kültür Söyleşilerinde Münir Nurettin Selçuk Eserleri İcra Edildi

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığınca her ayın 1. ve 3. çarşamba günleri gerçekleştirilen “Kültür söyleşileri” programı, ülkemizin seçkin sanat ve kültür insanlarını, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da Ankaralılarla buluşturmaya devam ediyor.

Kültür Söyleşilerinin bu haftaki konuğu, Türk sanat müziğinin sevilen ismi Yaprak Sayar oldu.  Habertürk TV’de, “Tarihin Arka Odası” programının solisti Yaprak Sayar, Kanunî Vedat Erdem Koca ile birlikte Ankaralı dinleyicilerine Münir Nurettin Selçuk’un eserlerinden oluşan bir müzik ziyafeti gerçekleştirdi.
 “Münir Nurettin Selçuk İcrası ve Eserleri” başlıklı dinleti de “Zil, Şal ve Gül”, “Matemse Eğer Anlaşılan”, “Rindlerin Akşamı” ve “Kalamış” gibi eserleri seslendiren Sayar, dinleti aralarında Münir Nurettin Selçuk’a ait anekdotlar da aktardı.
İlgiyle dinlenen söyleşi ve dinleti, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş’ın Ses Sanatkârı Yaprak Sayar ve Kanunî Vedat Erdem Koca’ya günün anısına hediyelerini takdim etmesiyle son buldu.
Kültür Söyleşileri, 20 Ocak 2016 Çarşamba saat 16.00’da Yazar Selahattin Yusuf’un “Az Gelişmiş Aydın Sorunu ve Türkiye” başlıklı konuşması ile devam edecek.