15 Temmuz Konulu Fotoğraf Sergisi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı 12 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’de Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde “15 Temmuz Konulu Fotoğraf Sergisi”nin açılışını  gerçekleştirdi.

Kurum Başkanımız  Dr. Zeki Eraslan ve  Başkan Yardımcısı Dr. Adem Uzun sergi açılışını birlikte yaptılar.

Kurum personelinin de hazır bulunduğu sergi açılışında Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, İhlas Haber Ajansı muhabiriyle bir mülakat yaptı. Dr. Eraslan konuşmasında, bundan tam 5 yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde geleceğimize, bağımsızlığımıza ve Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yapısına zarar vermek isteyen kötü niyetli kişilerce düzenlenen darbe girişiminin milletimizin canı pahasına durdurulduğunu söyledi. Yakın tarihimizin sayfalarına yazılacak kahramanlıklarla bu hıyanete dur diyen milletimize, canlarını feda eden şehitlerimize ve yaralanan gazilerimize şükranlarını  sunan Eraslan, “Böylesine anlamlı bir sergiyi düzenlemek Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı için sadece vazife değil, yerine getirmekten gurur duyduğu önemli bir etkinliktir. Milletimiz demokrasimize kast edecek her türlü girişime fırsat vermeyeceğini 15 Temmuz’da göstermiştir. Ödenen bedelin büyüklüğü herkesin malumudur. Bu tür darbe girişimleri, aziz milletimizin temiz dinî duygularının kökü dışarıdaki işbirlikçilerce nasıl istismar edilebileceğini ve körleştirilmiş beyinler eliyle TBMM’yi bile bombalatacak kadar memleketimize zarar verebileceklerini göstermiş oldu. Bu fotoğraf sergisini, halkımızca o uğursuz gecenin bir kere daha hatırlanması ve her daim demokrasimize sahip çıkılacağı inancıyla açıyoruz. Başkanlığımız bu tür önemli etkinlikleri düzenlemeye bundan sonra da devam edecektir,” dedi.

Eraslan konuşmasında, demokrasimizin son beş yılda daha da güçlendiğini ve hatıralara kazınan o uğursuz gecede çekilmiş büyük boy fotoğrafların yer aldığı bu serginin 15 Temmuz şehitlerinin anısına ithaf edildiğini dile getirdi. Dr. Zeki Eraslan konuşmasının sonunda ayrıca, etkinliğin düzenlenmesine gösterdikleri ilgi ve sanat galerisinin tahsisi için Ankara Büyükşehir Belediyesine de teşekkürlerini sundu.

Atatürk Kültür Merkezi yayınlarından Halk Şairlerinin Dilinden 15 Temmuz Darbe Girişimi adlı kitap sergi süresince ücretsiz olarak dağıtıldı. 15 Temmuz konulu 56 adet büyük fotoğraf ve resmin  yanı sıra sinevizyon gösterisinin de yer aldığı sergi, 12-14 Temmuz  tarihlerinde açık kaldı.