2022 Yılı Lisansüstü Burs Başvuru Değerlendirme Sonuçları

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Eğitim ve Araştırma Bursları Yönetmeliği çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından verilecek yüksek lisans ve doktora burs başvuruları değerlendirme süreci tamamlanmış ve mülakata girmeye hak kazanan adaylar belirlenmiştir. Başvuru sahipleri burs sonuçlarını http://www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Burs Sonuç Takip sistemi üzerinden sorgulayabilirler.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığına başvurmuş olan yüksek lisans öğrencilerinin burs mülakatları 6 Ocak 2022 Perşembe günü 10.00-12.30 saatleri arasında, doktora öğrencilerinin burs mülakatları 13.30-16.30 saatleri arasında Yüksek Kurum toplantı salonunda yapılacaktır.Adayların mülakata gelirken fotoğraflı T.C. kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları, salgın şartları dolayısıyla HES kodu almaları, maske ve siperlik gibi kişisel tedbirleri uygulamaları gerekmektedir.
Adres: Ziyabey Caddesi No:19 Balgat Çankaya ANKARAİletişim Tel: (312) 284 34 18/1330e-posta: burs@akmb.gov.tr
2022 Yılı Yurt İçi Lisansüstü Eğitim Bursu İlanı’nda belirtildiği üzere, yüksek lisans burs başvurularında lisans mezuniyet notunun %30’u, ALES puanının %20’si, yabancı dil puanının %20’si ve mülakat puanının %30’u alınarak Burs Sistemi’nde otomatik olarak genel başarı listesi oluşturulacaktır. Oluşturulan listelerde genel başarı puanı 70 ve üzeri olanlar başarılı sayılabileceğinden, mülakat puanı harici puan ortalaması 40’ın altında olan adaylar mülakattan 100 tam puan alsalar dahi 70 genel başarı puanı şartını sağlayamayacaklarından mülakata katılmaya hak kazanamamışlardır.
İlgililere ve kamuoyuna duyurulur. 
2022 YILI LİSANSÜSTÜ BURS BAŞVURU DEĞERLENDİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ