“Türk Müzik Kültüründe Kurumsallaşma ve İcra-Terminoloji-Metot-Sistem Sorunlarının Çözüm Yolları Uluslararası Sempozyumu” Etkinliği Gerçekleştiriliyor.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve MÜZDAK işbirliği ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen “Türk Müzik Kültüründe Kurumsallaşma ve İcra-Terminoloji-Metot-Sistem Sorunlarının Çözüm Yolları Uluslararası Sempozyumu” etkinliği 30 Kasım 2023 tarihinde açış kısmındaki protokol konuşmalarıyla başladı ve 3 Aralık tarihine kadar devam edecektir.

Açış konuşmalarında yoğunluğu nedeniyle programa katılamayan Kurum Başkanımızın yerine söz alan Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Adem UZUN böyle değerli bir programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak Kurum tanıtım filmimizin gösterimini takdim etti. Kurum tanıtım filmimiz sonrası sözüne devam eden Doç. Dr. Adem UZUN Kurum faaliyetlerimiz hakkında kısaca bilgi vererek TÜMAK ve çeviri projelerimiz gibi projelerimizin yanı sıra etkinlik ve yayınlarımızı da anlattı. Son olarak genç akademisyenlere destek olmanın önemine değinerek sözü Cemil Meriç’in bir sözüyle bitirerek “insanı seversek çok daha güzel ve büyük işler yapabiliriz dedi.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan ÖZDEN ise MÜZDAK’ı 30 yılda gerçekleştirdiği başarılı faaliyetler için tebrik ederek daha büyük işler yapılacağına olan inancını dile getirerek sempozyumun gerçekleştirilmesinde katkısı olan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ile beraber herkese teşekkür etti.

 

Sonrasında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk BELVİRANLI da Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ile beraber sempozyumun hazırlanmasında katkısı olan herkese teşekkür ederek sanatın insanı diğer canlılardan ayıran bir unsur olduğuna dikkati çekerek maddi ve manevi bir dışavurum olduğu üzerinde durdu. Ayrıca sanatın birleştirici olma özelliği üzerinde de durdu ve “kültür iletişimdir, iletişim de kültürdür” dedi. Kadim mirasımızdaki Türk kültürünün yansımalarından birinin de müzik olduğuna değinerek kültür aktarımındaki gençlerin rolünün önemini belirtti. Sempozyumun verimli geçmesi yönündeki dilekleriyle konuşmasına son verdi.

Son olarak söz alan Dr. Öğr. Üyesi Göktan AY; “MÜZDAK olarak, 1993’te başlattığımız yolculuk sonunda, alanında tek ve özgün olan ‘İstanbul Türk Müziği Festivali’, 2023’de 30.yılını kutlayacak, ‘özel etkinlik  programı ve sempozyum’ hayata geçirilecektir” dedi. Ayrıca “ Ankara’da ‘30. İstanbul Türk Müziği Festivali’ kapsamında yer alan, Türk Müzik Kültüründe Kurumsallaşma ve İcra-Terminoloji-Metot-Sistem Sorunlarının Çözüm Yollarının Çözümleri Uluslararası Sempozyumu’nun, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri Kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’nın katkılarıyla, 30 Kasım-03 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutluyum.” diyerek Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’na teşekkürlerini iletti. 

Açış konuşmaları sonrası Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi fuaye alanında kısa bir Klasik Türk Musikisi konseri içre edildi. Ardından Üniversitenin Sanat Galerisi bünyesinde gerçekleştirilen ve Küratörlüğünü Prof. Dr. Ahmet FEYZİ’nin yaptığı “Cumhuriyetin Marşları” konulu sergi gezildi. Oldukça ilgiyle karşılanan sergi sonrası alanında otorite isimlerin yer aldığı sunumlar ile programın oturumlarına geçildi.

3 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek olan sempozyum programı için tıklayınız.